Winterbruiloft Marlouke & Derek

Deze winter mochten wij voor het eerst een winterbruiloft organiseren! Wij waren helemaal in ons nopjes.

Een jaar geleden maakte ik kennis met Marlouke en Derek. Zij wilden dolgraag een idyllische winterbruiloft op een prachtlocatie. Zij kozen voor het magische Kasteel Wolvenbos in België, net over de grens en dus heel goed te doen vanuit Nederland! Het Kasteel bevindt zich middenin een prachtig bos, wat met elk seizoen een prachtig plaatje oplevert. Ook in de winter was het zo sfeervol en kleurrijk door de oranje bijna goudachtige gevallen bladeren.

Fotografie door Paco van Leeuwen

Marlouke en Derek hebben Lola’s Events gevraagd om hun weddingplanner te zijn, de catering en de styling te verzorgen.

Waar begin je met de planning van je winterbruiloft?

In de aanloop naar je bruiloft zijn er een hele hoop items waar je rekening mee moet houden. We beginnen eerst altijd met een uitgebreid gesprek en (als de locatie al bekend is) een locatie bezichtiging. Hier kun je in grote lijnen bepalen hoe de dag er ongeveer uit kan komen te zien en krijg je een idee van de programmering. In een vervolgafspraak een a twee maanden later gaan we verder in op de details. Hier bespreken we o.a. welke taken de ceremoniemeesters op zich nemen, op welk moment jullie het bruidsboeket willen gooien, of jullie een openingsdans willen doen, wanneer jullie de bruidstaart willen aansnijden etc.

Ervaring Bruidspaar

“Een bruiloft organiseren, waar ga je beginnen. Niets is zo belangrijk als een netwerk en vanuit ons gezin draag ik altijd een warm hart toe voor (startende) ondernemers. Caroline tipte mij en zo ben ik Lola’s gaan volgen op Insta. Na maanden fantaseren, was het tijd om te gaan praten en spraken we af in Amsterdam. Grappig dat ik, doordat ik je volgde op Insta, het gevoel had je al te kennen. Je luisterde naar ons, gaf goed advies en was enthousiast. Vanaf dat gesprek hadden wij beide een goed gevoel bij jou en dus bij Lola’s.  

Onze eerste roadtrip naar België vond ik heel bijzonder, we kende elkaar eigenlijk niet en toch hebben we het de gehele dag heel gezellig gehad (zelfs 3 uur op elkaars lip in de auto!). Voor mij is dat ook illustrerend voor hoe jij (en het team) te werk gaat; het voelt als een vriendschap en zeker bij een lang proces als dit, waarin wij no clue hadden, geeft dat al het vertrouwen dat je nodig hebt.” (Marlouke & Derek)

Styling Winterbruiloft

Qua styling plan zijn we uitgegaan van wat er op locatie voor handen was en welke items we hier wel en niet in konden zetten. In het kasteel waren veel groen en blauw tinten aanwezig waardoor we al snel de kleuren van ons styling pallet hadden. Wij gingen voor donkerblauw met groen and a touch of gold. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van houten materialen om het winterse karakter te benadrukken.

In de ceremonie zaal was een enorme kast aanwezig met allerlei groene vazen van verschillende formaten. Niet helemaal onze smaak en dus hebben wij die omgetoverd tot enorme backdrop.

Buiten wilde wij graag een heerlijke winterse lounge creëren. Waar je je even terug kon trekken en kon genieten van het prachtige uitzicht. In het oorspronkelijke plan wilde we hier graag marshmallows en smores aan toevoegen met een vuurkorf, alleen door de voorspelde regen hebben wij dit last minute naar binnen moeten verplaatsen.  

Ervaring Bruidspaar

Vanaf het moment dat ik de auto uitstapte bij de locatie en het geschilderde bord zag, een kopie van onze uitnodiging, sloeg mijn hart een slag over. Ik kwam naar binnen en zag zoveel mensen aan het werk, voor ons. Kerstbomen, lampjes, groen, goud, prachtige boeketten, de soepenbar die werd neergezet. Sonia die direct op me af kwam en hielp. Zo fijn! Toen Derek en ik samen beneden waren, en we door de locatie liepen voor de foto’s, voelde het alsof ik door een sprookje liep, bestemd voor iemand anders. Maar nee, en het werd alleen maar beter. Wat een moment toen jij de kamer boven binnenkwam en zei, ‘zijn jullie er klaar voor, dit is het moment’ (Marlouke & Derek)

Catering Winterbruiloft

We begonnen na de ceremonie met een soepbar. De gasten konden hier lekker genieten van een zoete aardappel soep, kippensoep of erwtensoep. Met heerlijke toppings. 

Voor deze bruiloft vonden wij een winterbarbecue goed passen, maar we wilden ook dat de gasten aan mooi ingedekte tafels konden dineren. Wij deden dus een combinatie van beide. De gasten schoven aan en werden verwend met heerlijke gerechten. Zoals winterse salades met barbecue chickenwings, pizza’s en paella met heerlijke bijgerechten. Als toetje mochten de gasten aanvallen op een heerlijke bruidstaart!

Dankwoord

Na afloop van de bruiloft ontving ik een prachtig dankwoord van het bruidspaar. Zij hebben de tijd en moeite genomen om hun ervaring op papier te zetten. Zoals ik deels al hierboven heb gedeeld.

BEDANKT! We hebben zoveel complimenten gehad. Het team heeft keihard gewerkt en toch waren ze onzichtbaar. Dat klinkt niet best, maar ik bedoel het in de meest positieve vorm. Ze waren daar waar ze moesten zijn en hebben er absoluut voor gezorgd dat het niemand aan iets ontbrak. Te gek! (Marlouke & Derek)

Lieve Marlouke & Derek,

Jullie bedankt voor deze te gekke samenwerking. Jullie flexibele houding, het vertrouwen in ons en jullie blije persoonlijkheden maakte het voor ons een sprookje om voor jullie deze droombruiloft te organiseren. Daarnaast wil ik jullie ceremoniemeesters Linda en Caroline ook bijzonder bedanken voor de fijne communicatie en de gezelligheid! We hebben genoten van de liefde tussen jullie en jullie warme familie/ vriendengroep die samen met jullie een te gek feest hebben gevierd! 

Liefs Lola’s

 

 

Geef een reactie