Een Winter Wedding: de voordelen op een rijtje van een winter bruiloft!

De meeste mensen trouwen in de zomer (wat we helemaal snappen), maar waarom ga je niet eens voor een knusse winter wedding? Wij zetten de voordelen van een winter bruiloft voor je op een rijtje.

Unieke winter bruiloft

Hoeveel bruiloften heb jij al bijgewoond in de winter? Waarschijnlijk niet veel. Een winter wedding is hierdoor waarschijnlijk unieker dan een zomer bruiloft. Maak je je zorgen over de drukte rond kerst of oud en nieuw? Trouw dan in januari of februari, wanneer je vrienden en familie vaak minder drukke agenda’s hebben en de mooie kerstlichtjes overal nog hangen. Ook zullen minder mensen in die periode op vakantie zijn en kan je van tevoren beter inschatten hoeveel gasten je kunt verwachten. 

Daarnaast hoef je in het bruiloften-laagseizoen minder te strijden met andere bruidsparen voor die ene juiste datum of de cateraar waar je al maanden je zinnen op hebt gezet en kan je ook betere deals sluiten voor bijvoorbeeld je droomlocatie. Meer keuze dus en ook nog eens beter voor je portemonnee!

Styling

Bij de winter passen ook hele andere thema’s die jouw bruiloft weer net een beetje origineler kunnen maken dan de zoveelste hippe festival-style bruiloft. Een knisperend haardvuur, gezellige lichtjes en kaarsjes en donkere tinten in de (bloemen)styling. Pas wel op dat je de focus niet alleen op donkere elementen legt in je styling, want juist door zwart te combineren met een kleur springen de zwarte elementen er echt helemaal uit. Zie je het al voor je? Je zwarte servetten op mooie pastelkleurige borden die zo prachtig worden verlicht door pastelkleurige kaarsen die overal op de zwarte tafelloper staan. Ook heb je het voordeel dat sfeerlichten in de winter en in een donkere styling goed tot hun recht komen. Stiekem veel beter dan in de zomer wanneer het pas laat donker wordt.

Het weer

We zijn in Nederland niet altijd gezegend met mooi weer en uit ervaring weten wij hoe stressvol het kan zijn om de week voor je grote dag het weerbericht wel honderd keer op een dag te checken. Bij een zomerbruiloft is iedereen natuurlijk van plan om hun mooiste mouwloze jurkjes aan te trekken en misschien wel op de fiets te komen naar je prachtige buitenlocatie en dan is die weer-stress volkomen logisch. Met een bruiloft die is ingericht op de winter is dit echter geen probleem, want je weet namelijk van te voren al dat het buiten koud is en hier kunnen je gasten en jij dan ook op ingesteld zijn. Daarnaast is een grooooot pluspunt (als je het ons vraagt) dat zelfs de kans op sneeuw aanwezig is! Een mooiere setting dan een besneeuwd landschap kun je je niet wensen voor je fotoshoot.

Winterse geuren en smaken

Bij de winter horen ook winterse geuren. Deze kun je bijvoorbeeld heel subtiel verwerken door een kaneelstokje bij het servet neer te leggen of veel dennen of eucalyptus in de styling te gebruiken. En natuurlijk de knusse geur van het haardvuur op de achtergrond. En wat dacht je van een bruidstaart met heerlijke winterse smaken? Pompoen of speculaas zal je niet zo vaak tegenkomen bij de meeste bruiloften!

Lola’s food tip:

Zet je eigen hot cocoa stand neer op jouw winter bruiloft, met marshmallows voor de kids en wat rum om de volwassen heupjes los te krijgen!

What to wear

Ook is het nergens voor nodig om je zorgen te maken over wat je aan moet trekken bij een winter bruiloft. Je kunt nog steeds voor die mooie bruidsjurk gaan met een open rug of spaghettibandjes. En wie weet staat een trouwjurk met lange mouwen juist heel prachtig bij jouw figuur! Combineer je trouwjurk bijvoorbeeld met een mooie sprookjesachtige witte cape als je even buiten moet zijn. Mannen kunnen hun netste jas uit de kast trekken om over hun pak heen te dragen. En heeeel misschien kan je zelfs je toekomstige man ervan overtuigen om een ander kleur pak aan te trekken dan het standaard donker blauw, want hij moet natuurlijk wel bij jullie thema passen! Uiteraard zit je een groot deel van de tijd waarschijnlijk toch knus binnen waar je je ook nog altijd kan opwarmen aan het haardvuur!

Ben je overtuigd van de charme van een winter wedding? En wil jij aanstaande winter jouw eigen winterse bruiloft houden? Neem dan snel contact op, want wij hebben nog veel meer leuke ideeën! 

Liefs Lola’s

Geef een reactie