Trouwen in Italië – Borgo Castello Panicaglia

Wie droomt er niet van? Trouwen in Italië is voor velen een droom land om je bruiloft te vieren. Iedereen weet dat Italië bekend staat om de vele verse producten van olijfolie tot verse huisgemaakte pasta’s. De glooiende groene heuvels, de vele soorten wijn, het zonnige klimaat en de prachtige Italiaanse taal. Wie echt bewust wilt genieten, gaat naar Italië om zichzelf onder te dompelen in alle lekkernijen die dit land te bieden heeft. Michael en Nanoek hoefde er niet lang over na te denken, zij wilden graag met hun familie, vrienden en collega’s trouwen in Italië.

Ga er lekker voor zitten want wij hebben de mooiste foto’s uitgezocht om jou een goede sfeerimpressie te geven van deze droombruiloft!

Benvenuto a Italia – Dag 1

Tijdens deze driedaagse bruiloft kozen Michael & Nanoek ervoor om de eerste avond de gasten kennis te laten maken met elkaar en de locatie in een relaxte setting. Nadat iedereen was ingecheckt konden de gasten ervoor kiezen om een verfrissende duik te nemen in het zwembad of even lekker te relaxen op een van de vele lounge plekken. Onder het genot van heerlijke pizza’s uit de steenoven, huisgemaakte limoncello kon iedereen alvast een beetje in de Italiaanse stemming komen.

Wijn proeverij of cursus limoncello maken

Nadat bijna iedereen op tijd in bed lag en had genoten van een goede nachtrust was het zo ver. De grote dag was aangebroken, de huwelijksdag! Voor deze dag hadden we natuurlijk wel het een en ander in petto. Nadat iedereen was aangeschoven voor een heerlijk ontbijt buffet stonden de gasten de volgende twee activiteiten te wachten. Zij konden aanschuiven bij een wijnproeverij of een cursus limoncello maken.

let’s get dressed!

Na de workshops was er tijd om wat te relaxen en je klaar te maken voor de ceremonie. Met behulp van de hair & make-up artists werd de bruid klaargemaakt om te schitteren. Het haar werd uit de krulspelden gehaald, de make-up werd aangebracht en de nagels werden gelakt. Nadat de prachtig uitgezochte sieraden in gingen werd als allerlaatste de trouwjurk aan getrokken. Tada, wat een plaatje! De bruidegom had minder lang nodig en met behulp van zijn familie en wat limoncello stond ook hij in een prachtig driedelig pak klaar om zijn entree bij de ceremonie te doen.

Een italiaanse picknick

De gasten konden genieten van een heerlijke picknick als lunch en werden daarna gevraagd om zich te verzamelen voor de ceremonie. Naast vers fruit, waren er bruschetta’s met buffel mozzarella, salades, pasta’s, vers gebakken aardappel chips en heerlijke charcuterie. Gelukkig was er na de picknick ook ruimte om even uit te buiken.

Trouwen in Italië – de Ceremonie

Voor mij als weddingplanner kwamen er op dit moment een hoop aspecten samen, wat altijd een kleine uitdaging met zich meebrengt. Nu was dat niet het enige, ondanks dat wij genoten van een stralende blauwe lucht werd er in de middag een “flinke” regenbui voorspelt. Dat zou precies tijdens de ceremonie naar beneden vallen. Nu was het aan mij om allerlei weersvoorspellingen in de gaten te houden, waardoor ik me meer een weervrouw voelde dan weddingplanner, help! Ondanks het advies van de Italiaanse crew om de ceremonie toch in de tent (een stuk verder in het bos) uit te voeren koos ik ervoor om de ceremonie toch buiten te houden. Want ja, we zijn allemaal wel naar deze plek toegekomen om van het prachtige uitzicht te genieten, toch? Dat nam op het laatste moment nog een hele andere wending! Benieuwd hoe dit uitpakte?

They Said Yes! Yes!

Wat een te gekke plek voor een ceremonie met dit uitzicht en wat zagen jullie er geweldig stralend en liefdevol uit! Na de geloftes en het ja-woord, was er tijd voor een heerlijk glaasje champagne om te proosten op het kersverse bruidspaar. Op zo’n moment hangt er zoveel liefde in de lucht, in onze ogen het moment voor een kleine loveshoot en wat groepsfoto’s! En heb je het gezien? Er is geen spatje regen gevallen, achteraf een goede keuze dus. ;-). Zo wil je toch trouwen in Italië.

Na deze bijzondere middag, was het tijd voor het diner!

Na de borrel met heerlijke Italiaanse lekkernijen werd het tijd om ons klaar te maken voor een Italiaans diner in de buitenlucht. Althans dat hoopte we, want die bui die in de middag zou vallen leek zich nu zichtbaar te ontwikkelen in de verte! Na lang peinzen, het opnieuw raadplegen van weer apps en overleg, besloten we eveneens het risico te nemen. Zo doen we er altijd alles aan om op de dag zelf de beste scenario’s te kiezen en de mooiste plekjes uit te zoeken!

Links: wedding planner Iris (eigenaresse Lola’s Events), rechts: trouwambtenaar en assistent Maxime.

Gooit het weer alsnog roet in het eten

De Italiaanse crew adviseerde ons nu juist dat de regenbuien wel zouden overwaaien. Ik begreep er niet veel meer van. Volgens hen zou het tijdens een heldere blauwe lucht overdag gaan regenen en nu er zichtbare onweerswolken hingen, zeiden ze dat het wel droog zou blijven. Je snapt mijn verwarring ;-). Genoeg over het weer! Althans… ik was blij dat ze gelijk kregen, want ondanks een paar spatjes bleef het de gehele avond droog!

Voor het diner had de chef drie opties. Je kon kiezen voor een vis-, vlees- of vegan menu. Zo kregen de vleeseters een steak-tartaar vooraf, de viseters gerookte zalm en de vegan’s een authentieke Toscaanse broodsoep met tomaat. Het hoofdgerecht bestond ofwel uit verse pasta’s met truffel, een stuk tuna met spinazie of rund met een rode wijnsaus. Gedurende het diner was er de tijd om het bruidspaar te vieren en toe te spreken met mooie persoonlijke speeches.

Tijdens dit echte Italiaanse menu was er live muziek van artiest Sean Webster. Het bruidspaar is groot fan van zijn prachtige stem en muziekgenre. Wanneer hij begon te zingen kreeg iedereen direct kippenvel. Sean was speciaal voor deze gelegenheid naar Italië gekomen en ik was blij dat ik voor een tweede keer met hem mocht samenwerken.

We dansen het dak er af!

Na het diner was het tijd voor het grande dessert en de bruidstaart, ‘het lekkerste bewaar je tot het laatst’. Er stond tevens een live band te wachten van maar liefst 6 man sterk om alle gasten even los in de heupen te krijgen. Vanaf het moment dat de gasten de feesttent binnen liepen werd er vanaf de eerste seconde direct gedanst! De zangeres nodigde iedereen met haar onuitputtelijke energieke stem uit om eens flink te feesten. Vanwege het feestgebruis trilde de bruidstaart bijna van de tafel. Gelukkig hadden Michael en Nanoek net op tijd het mes in de taart gezet zodat iedereen snel nog even van dit lekkers kon proeven.

Als allerlaatste verrassing kwam er nog een prachtige vuurwerkshow! Wat een spectakel was dit, zo magisch mooi. Het leek alsof we met z’n allen naar nieuwjaarsdag in Australië zaten te kijken ;-). Dit speciale moment was een prachtige afsluiter van een complete, liefdevolle, bijzondere dag!

Trouwen in Italië

Fotografe: Elise Drenthe
Locatie: Borgo Castello Panicaglia, Nocera Umbra, Umbrië, Italië
Bruidspaar: Michael & Nanoek
Weddingplanner: Lola’s Events

Zoek jij hulp bij de organisatie van jouw feest of huwelijk? Wij werken door heel Nederland maar zijn ook enthousiast voor mooie partijen in het buitenland. Neem gerust hier contact met ons op!

I would love to help you with Lola’s Events dreamteam!

Geef een reactie