Lola’s Droombruiloft in Frankrijk

Eindelijk was het zover, wij mochten vertrekken naar Frankrijk voor het organiseren van de droombruiloft van Anouk en Bart en hun 60 gasten. Na maanden lange voorbereiding en vele malen om de tafel te hebben gezeten met het bruidspaar, ging het nu dan echt beginnen. Na 6,5 uur rijden kwamen wij midden in de nacht aan op onze locatie in Frankrijk, in een prachtig klein afgelegen dorpje tussen de uitgestrekte groene vlaktes. Het laatste uurtje van de heenreis was spectaculair aangezien wij allerlei wilde dieren tegenkwamen zoals een hert, vos, das, slang, kerkuil, egel en een pad. Jaja het leek alsof ze speciaal voor ons de halve dierentuin hadden vrijgelaten want alles zat op werkelijk een meter van onze auto in de berm!

Na een goede nachtrust begonnen wij met het klaarmaken van Lola’s hotel voor de familieleden van het bruidspaar. Echter een paar minuten nadat wij ons hadden verzameld in de keuken om te ontbijten, hadden wij al een vergadering ‘gepland’ met 6 Fransozen uit het dorp. Dit om een aantal zaken te regelen zoals de plaatsing van de tent, het leveren van tafels en stoelen, de strobalen en de champagne. Maar hoe ging dat ook alweer, twee zoenen is ‘hallo’ in het Frans, begin je dan links of rechts? Juist ja, precies andersom als dat wij in Nederland gewend zijn. Maar ach, na acht mannen bijna op de mond te hebben gekust, kom je er vanzelf wel achter dat het het beste werkt om hen de zoenrichting te laten bepalen;-). Gelukkig spraken wij allebei ook vloeiend Frans (dit is sarcastisch) waardoor deze vergadering leidde tot een aantal hilarische momenten.11118837_667009940094824_4594059599837705287_n

Na een middag hard werken trapten wij af met een lekkere ‘Crémant de Loire’ (verkregen bij de plaatselijke wijnboer) in het zwembad, die hadden wij wel verdiend, want ook in Frankrijk was het kwik gestegen tot boven de dertig, wat de dagen erna alleen nog maar toenam.

Ons bruidspaar arriveerde een aantal dagen voor de aanvang van hun droombruiloft die maar liefst drie dagen zou duren. Gezamenlijk hebben wij de laatste styling details op locatie doorgenomen en is er keihard gewerkt om de gehele tuin te voorzien van de idyllisch Franse ceremonie-plaats (met strobalen als zitplaatsen), toasttafel, diner-gedeelte en de feestlocatie met een feesttent en dj-booth. Het leveren van de strobalen en overige attributen zoals de tent werden verzorgd door 8 Fransmannen uit het dorp, wat het typische Franse karakter van de bruiloft vergrootte.

Daarnaast werden er prachtige veldboekketjes verzameld door de bloemenmeisjes, die tevens ook getuigen (links) en ceremoniemeester (rechts) waren bij het huwelijk.

Tijdens de opbouw kregen wij hulp van ons lieve vriend(je) en vliegende keep Wouter, die tijdens zijn verblijf in Frankrijk nog op en neer moest naar Milaan voor een modellen opdracht. Helaas had hij op de terugweg pech in Parijs waardoor Iris naast de organisatie van de bruiloft ook nog eens 3 uur allerlei alarmcentrales heeft moeten raadplegen tot midden in de nacht. Na een paar uur vertraging lukte het Wouter om het probleem zelf te verhelpen en kwam hij om half 3 ‘s nachts weer aan op de trouwlocatie. Toevallig arriveerde op datzelfde tijdstip ook onze Masterchef Stan en Lola’s huis DJ Tim vanuit Nederland. Met een temperatuur nog hoog in de 20 graden konden de mannen onder het genot van een koud biertje de auto’s uitladen en zich klaarmaken voor (het restant) van de nacht.

Na een korte nachtrust was het eindelijk zover, alle gasten zouden ‘s middags aankomen voor een welkomst toast. Er was alleen één klein probleempje met de apparatuur van de DJ, de versterker deed het niet. Na urenlang alle kabels opnieuw te hebben geïnstalleerd en een aantal telefoontjes met onze Nederlandse leverancier, had Tim een ingeving. In het dorp zou iemand wonen met verstand van electronica. Het was vrijdagmiddag, misschien zou hij wel thuis zijn? En ja hoor midden in een piepklein dorpje in Frankrijk woonde een specialist op het gebied van versterkers, geniaal! Het probleem was binnen enkele minuten opgelost. Nu waren wij klaar voor het ontvangst.

Het diner werd verzorgd door Masterchef Stan. Hij is dit seizoen tweede geworden in het programma van Masterchef Holland 2015 en wij zijn trots dat hij Lola’s diner verzorgde. Stan had voor de eerste avond een heerlijke verse pastasalade met kip gemaakt, wat erg goed in de smaak viel bij de gasten. Ondanks dat het een rustig avondje zou worden naar aanloop van de bruiloft, werd de dansvloer toch al even gevuld en gingen de voetjes al even van de vloer. Het werd een geweldige pre-party ter inleiding van de grote dag!

De grote dag. Het was zover, Anouk en Bart gingen trouwen!

Het begon bij iedereen nu toch wel duidelijk te worden, de gezonde spanning was op alle gezichten af te lezen. De droombruiloft in Frankrijk ging nu echt plaatsvinden. Na een ontbijt met 30 gasten ging het bruidspaar zich voorbereiden. Elise verzorgde hierbij de make-up en was gedurende de bruiloft verantwoordelijk voor de bruidsfotografie. Iris was locatiemanager en nam de leiding over de bediening, die bestond uit vier meiden. Het kwik was inmiddels gestegen naar een graad of 37. De bruid en de bruidegom hadden maar één taak en dat was genieten van hun droombruiloft!

Onder begeleiding van het prachtige nummer ‘She’ van Charles Aznavour, liep de bruid haar bruidegom tegemoet. Het is niemand gelukt om het droog te houden. Wat was dit een prachtig moment en wat zagen zij er adembenemend mooi uit, kippenvel.

Na dit bijzondere moment gingen Bart en Anouk samen met Elise op pad voor een fotoshoot in het rustieke Franse landschap, om daarna terug te keren voor de ceremonie en de toast!

Tim en Wouter hebben onder begeleiding van Chef Stan het driegangen diner voorbereid in een klein Frans keukentje met 3 gaspitten, waar het ongeveer rond de 50 graden was. Hierdoor stonden de mannen al snel alleen nog maar in een schort te koken, tot genoegen van menig vrouwelijke gast;-)

Na het diner werd de weg vrijgemaakt om met z’n allen naar de dansvloer te gaan. Uiteraard konden we ook dit moment niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan.

Onze vliegende keep Tim, maakte zich op voor zijn taak als DJ, om de gasten bij het feest te voorzien van de lekkerste plaatjes. En gedanst werd er… 😉

Fotoreportage door Lola’s Events – Elise Drenthe

Wij willen graag iedereen achter de schermen bedanken voor het mede mogelijk maken van deze droombruiloft in Frankrijk!

Anouk en Bart bedankt voor het vertrouwen in ons en onze crew en het verzorgen van de mooie details.
Arend en Bernadette bedankt voor het beschikbaar stellen van het prachtige huis, erg speciaal!
De Fransmannen uit het dorp bedankt voor jullie inzet en het mede mogelijk maken van deze bruiloft.
Stan bedankt voor het verzorgen van een prachtig diner gedurende de twee avonden en de schattige bruidstaart.
Tim bedankt voor het draaien van de lekkerste plaatjes (en de risotto) en het regelen van de elektriciteit.
Wouter bedankt voor het inzetbaar zijn op alle fronten met als hoogtepunt het koken van de risotto.
BSG bedankt voor de goede service vanuit Nederland en het leveren van alle apparatuur.
Bart bedankt voor het leveren van Marie Stella Maris.
Ginger bedankt voor het meedenken en het zijn van de perfecte ceremoniemeester.
Lotte, Debby, Hanneke en Shirley bedankt voor het bedienen van de gasten in de hitte, super gedaan.
Maurice en Do bedankt voor het helpen tijdens de opbouw, fijne gezellige hulp.
De Familie van Bart bedankt voor de bloemen.
De Familie van Anouk bedankt voor de wijnen.
De overige gasten bedankt voor de hulp tijdens het afbouwen!

Liefs, Lola’s

Oh ja, en toen moesten wij nog afbouwen 😉

4 reacties op op “Lola’s Droombruiloft in Frankrijk

  1. Ziet er fantastisch uit elise jullie hebben een geweldige bruiloft georganiseerd petje af voor jullie allemaal. Gr ineke

Geef een reactie