Fotografie en videografie

Of je nou een bijzonder jubileum te vieren hebt of een bruiloft, het is altijd een toegevoegde waarde als je deze speciale momenten hebt vastgelegd. Vaak zal je zeggen dat de dag ‘voorbij is gevlogen’ en dan is het fijn dat je deze nog een beetje opnieuw kunt beleven! In deze blog wordt het belang uitgelegd van fotografie en videografie en hoe je hiervoor de juiste personen kiest. Benieuwd? Lees snel verder!

Feesten

Videografie

Over het algemeen wordt een videograaf vooral ingezet bij bruiloften. Je bruiloft vliegt voorbij, het is fijn als dit mooie moment op video is vastgelegd zodat je er later nog rustig naar kunt kijken. Ook zal je in de video momenten voorbij zien komen die je zelf als bruid of bruidegom totaal gemist hebt, omdat je het te druk had met genieten van het feest en het vermaken van je gasten. Op deze manier heb je in 1 video alle mooie momenten van de dag bij elkaar!

Hoe vind je nou een goede videograaf? Ga websites af en bekijk video’s die de videograaf al eerder heeft gemaakt. Het is belangrijk dat je iets kiest wat bij jullie past. Wil je bijvoorbeeld dat er veel details worden gefilmd? Of juist veel van de gasten die aanwezig zijn? Maak van tevoren vast een lijstje en ga aan de hand hiervan op zoek. Bespreek vervolgens met de videograaf hoe jullie het graag willen hebben en wat jullie wensen zijn. Het is namelijk erg vervelend als je constant moet poseren, terwijl je het liefst wil dat de dag zo natuurlijk mogelijk wordt vastgelegd.

Tip: boek de videograaf (geldt ook voor fotograaf!) minstens 6 maanden van tevoren, er is veel vraag naar en het zou vervelend zijn als de gekozen videograaf niet kan op jullie speciale dag.

IMG_5205

Fotografie

Je zou een broer of zus kunnen vragen foto’s te maken, maar in de praktijk blijkt toch erg vaak dat dit niet werkt. Op deze manier is er altijd iemand die daardoor de dag niet 100% goed meemaakt, omdat hij of zij moet opletten dat de mooiste momenten worden vastgelegd. Daar komt bij dat de foto’s naar mate de dag of avond vordert toch wat minder scherp zullen worden met een aantal drankjes achter de kiezen.

Het lijkt makkelijk om foto’s te maken, dus waarom uitbesteden? Het is begrijpelijk dat je dit denkt, maar niets is minder waar. Fotografie is een vak apart, er zitten hele studies achter. De juiste hoek, lens en belichting is nog maar een greep uit alles waar rekening mee gehouden moet worden om de mooiste plaatjes te schieten.

Als de foto’s eenmaal geschoten en opgeslagen zijn, zijn we er nog niet. De foto’s worden nauwkeurig geselecteerd, bewerkt en bijgesneden. Het album dat er uiteindelijk uitkomt moet ook kloppen qua compositie, kleur en volgorde van de foto’s. Professionele fotografen weten hoe ze hiermee uit de voeten moeten, dus laat het werk over aan echte professionals als je mooie en professionele foto’s wil hebben. Ook is het zo dat als je een foto wil uitvergroten vaak de kwaliteit van een smartphone of digitale camera niet mooi (genoeg is) om een grote canvas aan de muur te hangen.

Lola’s Events kan voor jouw feest of bruiloft professionele fotografie verzorgen. De foto’s uit deze blog zijn allemaal geschoten door Lola’s huisfotografe Elise Drenthe. Zij is typisch een fotografe die de gasten spontaan en op een ongedwongen manier op de foto zet. Op deze manier komt de dag of avond ook het beste naar voren. Een bruid zal dus niet 5 keer de trap af hoeven of haar aanstaande 3 keer ‘de kus’ moeten geven voor een fotomoment;-).

Mochten de fotos uit deze blog of Lola’s website je aanspreken, neem dan gerust contact met ons op!
Voor meer informatie kijk op ‘wat doen wij’ bij fotografie, hier lees je meer over onze tarieven.

Liefs Lola’s

 

Geef een reactie