Mijn festival wedding must haves

Ben jij een echte festival liefhebber en willen jullie niets anders dan deze vrolijke sfeer doortrekken naar jullie bruiloft? Wij denken bij een festival wedding aan de volgende speerpunten: kleurrijk, interactie, ongedwongen, blote voeten, foodtrucks, crazy activities, gras, swingen en blije gezichten. Ook in 2016 gaan wij de trend ‘Festival Wedding’ nog vaak terugzien. Lola’s Events ging op onderzoek uit naar echte Lola’s Festival Wedding Must Haves. Wij hebben een aantal must haves voor jullie onder elkaar gezet.

* Floral Yurt Entrance
Voor een festival wedding is het het gaafste om een exclusieve tent te kiezen. Dit is vaak niet de goedkoopste optie, alleen wel écht de moeite waard om in te investeren. Er zijn veel verschillende soorten tenten die jullie bruiloft voorzien van het festival gevoel, zoals flextenten, yurts, tipi’s of circustenten. En met wat extra aankleding tover je deze tent al gauw om tot een echte festival eye-catcher. Floral Yurt Entrance: bloemslingers, tipi stokken en gekleurde linten. There you go!

festival wedding 6

* Romantic Lights
De priksnoeren zijn niet meer weg te denken van een sfeervolle bruiloft. Een eenvoudige lichtsnoer met een groot effect. Maak een pad van priksnoeren of creëer een openlucht tent van priksnoeren. Sla berkenstammen palen in de grond en verbind daarmee de priksnoeren. Voor een sfeervol effect is het van belang dat je niet teveel meter priksnoer ophangt, anders heb je kans dat het overbelicht wordt. Mannen dansen nou eenmaal sneller wanneer zij ongemerkt op de dansvloer kunnen verschijnen. 

* Bring Back The Golden Oldies
Je wilt op je bruiloft zeker niet dat mensen zich gaan vervelen, daarom heb je overal aan gedacht. We kunnen allemaal weer even terug naar de kindertijd met deze oud Hollandse spelletjes. Zaklopen, grastwister, hoepelen, sjoelen, ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Eerst zorgen dat iedereen genoeg gedronken heeft, dan zal het resultaat zeker de meest hilarische momenten opleveren.

Festival wedding 9

* Festival Stage Band
Tuurlijk een écht feest kan niet zonder muziek. Tover het podium om tot een echte festival stage. Leg een stel oude vliegende tapijten op het podium en kies een band die qua sfeer en kleding past bij een festival wedding. Het inhuren van een band is vaak niet het goedkoopste alternatief, maar daardoor wel extra speciaal. 

Schermafbeelding 2015-09-25 om 19.29.24
* Foodtrucks
We zijn inmiddels allemaal wel eens op een foodtruck festival geweest. Maar hoe exclusief is het als jij op jouw eigen festival bruiloft een aantal foodtrucks hebt staan. Keuze uit meerdere wereldgerechten, van Surinaamse roti tot een Marokkaanse pannenkoek, het is allemaal mogelijk. Naast dat ze jullie voorzien van lekkere gerechtjes kleedt de foodtruck ook je hele terrein aan.

IMG_4658

* Chill Spots
Zonder lounges is je festival wedding niet compleet. Creatieve zithoekjes zijn op verschillende manieren te verwezenlijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pallets, strobalen en/of strandstoeltjes. Met pallets kun je eenvoudig loungebanken en verschillende zitmogelijkheden creëren. Voor een grote lounge bank heb je zo’n 14 pallets nodig, dus neem er genoeg mee. Daarnaast is het prettig om de pallets af te dekken met een rubberen mat of kleed zodat je niet tussen de planken verdwijnt. Het werken met strobalen, geeft een speels effect en is weer helemaal in. Per strobaal kun je gemiddeld 2 mensen kwijt. Zorg wel dat je genoeg kussens en kleedjes mee neemt om deze opties om te toveren naar kleurrijke festival chill spots. Strandstoeltjes geven ook een gaaf effect, naast dat je er lekker in onderuit kan zakken geven ze een kleurrijk effect. Voor een echte bonte festival look is het gaaf om strandstoeltjes met verschillende stoffen en/of printjes te selecteren.

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van dit vrolijke thema? Lola’s Events helpt jullie graag bij de organisatie van jullie festival wedding. Het voordeel van dit te gekke thema is dat je de locatie helemaal naar je eigen wensen kunt inrichten en zo écht je eigen stempel kunt drukken op jullie droombruiloft. De organisatie van een dergelijke bruiloft is echter wel relatief bewerkelijk, aangezien je alle verschillende aspecten naar één locatie moet brengen. Zijn jullie enthousiast en willen jullie graag meer weten? Vraag dan een vrijblijvend
kennismakingsgesprek aan.

Hebben jullie vragen en/of tips? Wij zien graag jullie reactie hieronder tegemoet!

Liefs Lola’s

Geef een reactie