Bloemschikken, hoe doe je dat

Wie houdt er nou niet van bloemen? De kleuren en geuren zijn vaak heel bijzonder. Wij gebruiken bij elke klus bloemen, bijvoorbeeld voor de tafelaankleding of voor het aankleden van een ruimte. Wij vinden het erg belangrijk om bloemen te gebruiken op een feest of een andere bijzondere gelegenheid. Het zorgt voor een extra beleving! Daarom hebben wij ons verdiept in het bloemschikken en willen wij jullie graag een aantal tips meegeven voor het maken van een mooi boeket.

Stap 1:
Kies een thema en een kleurenpallet, zodat je een houvast hebt bij het uitzoeken van de juiste bloemen op de markt of bij de bloemist. In dit geval kozen wij voor de trend: ‘botanical’.

Stap 2:
Ga naar de markt of bloemist en kies je bloemen. Het is belangrijk dat je let op de lengte en het volume van de soort bloem. Dit zorgt ervoor dat je met niet al te veel bloemen toch een mooi groot boeket krijgt. Vaak als je rond 16.00 of 16.30 uur naar de markt gaat, kan je wat korting of een paar extra bloemen cadeau krijgen. Daarnaast kun je je boeket ook altijd aanvullen met wat wilde takjes of bloemen uit je tuin. Zo krijg je wat meer een veldboeket.

Bloemschikken DIY   Bloemschikken DIY

Stap 3:
Kies een vaas, die de juiste hoogte heeft voor de lengte van de bloemen. Let daarnaast ook op de kleur van de vaas, kies eentje die past bij je gekozen bloemen. Zorg dat deze goed schoon is en vul hem met water. Daarna ga je de bloemen knippen in de juiste lengte. Het is goed om de bloemen schuin af te knippen met een scherp mes of met een schaar. 

Bloemschikken DIY

Stap 4:
Plaats de bloemen één voor één in de vaas, hierdoor houd je overzicht. Prop de vaas niet helemaal vol, want wat over is kan je ook nog gebruiken voor een andere vaas of je maakt er een miniboeketje van die je aan iemand cadeau kan doen. Bij het plaatsen van de bloemen is het ook altijd leuk als je wat aandacht besteedt aan de onderkant van het boeket (bij de rand van de vaas), de bloemetjes mogen namelijk best een beetje over de vaas heen vallen. Dit geeft een speelser en kleurrijker effect dan wanneer de bloemen allemaal rechtop in de vaas staan. Je kijkt nu van de zijkant niet meer alleen tegen de groene steeltjes aan maar ook tegen een aantal bloemen.

Bloemschikken DIY

Zo! Helemaal klaar! Kies een mooie plek in de ruimte waar je het boeket wilt plaatsen.
Hebben wij jou geïnspireerd om ook te gaan bloemschikken stuur dan een reactie of tag ons op Facebook of instagram!

www.lolasevents.nl
www.facebook.com/lolasevents
www.instagram.com/lolasevents

Bloemschikken DIY

Bloemschikken DIY

2 reacties op op “Bloemschikken, hoe doe je dat

Geef een reactie