Kerst trends op het gebied van tafelstyling

Wil jij dit jaar met kerst ook een prachtig ingedekte tafel? Bekijk hier een aantal kerst trends op het gebied van tafelstyling. Dit jaar is het gouden bestek en vintage glaswerk een echte must have! We zijn dol op het gebruik van linnen materialen maar ook houden we van een prachtige velvet look. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor een geweldige kersttafel? We hebben hieronder vier kerst trends voor je uitgewerkt. Veel plezier!

Dark blue with a golden touch

Een krachtige kleur en zeker een trend op het gebied van tafelstyling is navy blue. We love it! Door gebruik te maken van een donkerblauw tafelkleed komen alle lichte details er uit knallen. Je krijgt zo een heel mooi contrast te zien door het diepe donkerblauw in combinatie met lichte elementen. Om deze look te creëren kun je gebruik maken van een donkerblauw tafelkleed in combinatie met wit of grijs servies. Om meer warmte toe te voegen kun je kiezen voor houttinten en het gebruik van gouden details. Denk hierbij aan gouden servies of gouden kandelaars. De katoenplant heeft prachtige houten takken met witte pluimen, deze passen wat ons betreft perfect op de tafel en zorgen voor een originele touch.

Natural colours

Deze look doet ons denken aan een dennenbos en de heerlijke geur die hierbij hoort. Combineer hout en groen met zachte witte tinten voor een romantische touch. Met een mooie houten tafel heb je geen tafelkleed of tafelloper nodig. In plaats daarvan kun je gebruik maken van eucalyptus en creëer je een tafelloper van takken. Je kunt ook koperen details toepassen om iets meer warmte toe te voegen. Kleine details als rozemarijn en kaneelstokjes in combinatie met houten touw maken de tafelstyling compleet.

Winter Wonderland

De basis van deze tafelstyling is linnen. Denk aan linnen tafelkleden, tafellopers of servetten. De stof linnen is een natuurproduct dat lekker gekreukt mag zijn. Dit geeft ook een speels effect aan de tafel. In combinatie met gouden kandelaren en vintage glaswerk kom je al een heel eind. Omdat de linnen stof al redelijk druk is, is het mooi om een eenvoudig bessentakje of rietstengel op je bord neer te leggen ter decoratie. Ook de combinatie met hout is prachtig!

Elements of black

Zwart, goud en roze, wat een hotte combinatie is dat! Dat goud helemaal in is hebben we hierboven al gezien. Maar zwarte elementen zijn ook helemaal terug van weggeweest. Het geeft een stoere touch aan het geheel. Waar pastel kleuren flink de boventoon voerden, vinden wij het fijn dat er ook weer een beetje lef wordt getoond door gebruik te maken van donkere kleuren. Voor deze styl is het belangrijk dat je niet te veel zwarte elementen toevoegt. Juist door zwart te combineren met een kleur springen de zwarte elementen er echt helemaal uit. Daarnaast geeft hout het comfortabele warme gevoel waar je graag aanschuift.

Heb jij wat gehad aan deze blog of heb je nog vragen? Laat dan een reactie achter hieronder.
Wij wensen jullie veel plezier en succes met de voorbereiding van je kersttafel. Hulp nodig? Je kunt Lola’s Events natuurlijk ook inschakelen om jouw tafel tot in de puntjes te stylen.

Liefs Lola’s

Geef een reactie